Boka bord

Whiskyprovning Agitator

Den 16:e september kl.15 är det äntligen dags för whiskyprovning igen! Då får vi besök av Agitator, destilleriet som i en konservativ bransch gjort sig känt för att följa smaklökarna hellre än traditionerna. Med smaken som rättesnöre använder dem sig bland annat av långa jäsningstider, vakuumdestillation, lägre fatfyllnadsstyrka, samt lagring på ”förbjudna” och ovanliga fattyper. Dessutom experimenterar dom med nya träslag för lagring. Här handlar det alltså om rätt blandning av experimentlusta och framåtlut, allt i jakt på den bästa whiskyn.
Under provningen får ni bland annat uppleva vilken inverkan fat av kastanj har på whisky, och Agitators första whisky på hög styrka. Självklart får ni också inblick i Agitators produktionsprocess och hur den skiljer sig från dom flesta andra destillerier i världen.
Samuel Lindlöf, Brand Ambassador för Agitator, håller i provningen. Aktiv som provningsledare på professionell basis är han sedan 2011 och i Agitatorsammanhang är Samuel heller ingen nykomling. Under dom senaste åren har han å Agitators vägnar arbetat på mässor, med provningar och även som gästande Whiskymakare.

Efter provningen äter vi en bit mat som givetvis ingår.

Boka din plats till Christer på provningar@golden-days.se eller klicka ”den röda bokningsknappen”

Plats

The Golden Days

Datum

16/09/2023

Tid

15:00

Pris

575:-